citati iz biblije
Ne boj se jer ja sam s tobom; ne obaziri se plaho jer ja sam Bog tvoj. Ja te krijepim i pomažem ti, podupirem te pobjedničkom desnicom.

(Izaija 41:10)

naslovnica
novosti
povijest
linkovi
ostalo
kontakt

Ženska klapa Cesarice održala božićni koncert u našoj crkvi
06. 01. 2010.

Ženska klapa Cesarice

Večeras, na sveta tri kralja, u župnoj crkvi Sv. Križa, Cesarice su održale jednosatni božićni koncert u sklopu završetka Adventa u Ogulinu izvevši 16 skladbi.

Ženska klapa Cesarice nalazi se u vrhu hrvatske klapske scene. Klapa je osnovana 1993. na inicijativu pretežno dalmatinskih studentica s ljubavlju prema pjesmi i željom očuvanja identiteta unikatne hrvatske tradicije klapskog izričaja. Prvu nagradu Cesarice su osvojile već sljedeće godine na omiškom Festivalu dalmatinskih klapa.

Ženska klapa Cesarice


Cesarice danas predstavljaju hrvatsku kulturu na nizu međunarodnih gostovanja po cijeloj Europi, te surađuju s brojnim hrvatskim i inozemnim glazbenim umjetnicima i ansamblima, sudjeluju na svim važnijim klapskim koncertima, festivalima i smotrama.

Uz dosljednu predanost najvrednijim izvornim i autorskim djelima dalmatinskog klapskog pjevanja, Cesarice su jedna od prvih ženskih klapa koje su se okušale i u stranim folklornim tradicijama čime su obogatile i proširile mogućnosti klape u vokalnom smislu. (ip)

Pogledajte videoisječke s koncerta >>>>

BILTENI
 
ZADNJE POSTAVLJENI ZOV:


Godina XX, br.48-1./2013.
(pdf - 3,88 MB, 84 stranice)